Himmel och helvete

Här är början på den första innehållspunkten i boken Pangea – Andarnas hus.Då jag gjorde denna teckning hade jag nyss sett videor och läst om en mans nära döden-upplevelse.
Medan jag gjorde den hade jag på tv en konsert med musik av Monteverdi, framfört av barockensemblen Vox Luminis i en katedral i Granada. Därför har formatet blivit som ett kyrkfönster, med sådana former i också.
Jag kollade videor med människors nära döden-upplevelser en gång för ett par år sedan också. Medan de flesta upplever något himmelskt fanns även en video med en som upplevt något som helvetet. Natten efter hade jag en otrolig mardröm. Jag var i helvetet. Det var ett outhärdligt lidande, men det riktigt ruggiga var vetskapen om att detta nu kom fortsätta i evighet.
Det är otroligt att ens undermedvetna kan skapa en sådan ”simulering”. Något som man aldrig annars kan uppleva något liknande. Jag har lidit av horribla psykiska tillstånd genom åren, men då finns alltid hoppet om att det kan gå över.Efter detta finns i boken en dröm till på samma tema.