Förklaringen till Jag som riddare/krigare.

 

Detta följer i boken efter förklaringen till Trädmannen.

Trädmannen finns i boken En penna fick på kännHär följer tre teckningar till ur boken, med förklaringar. Saker som kopplats undermedvetet.
Då jag gjorde dessa teckningar hade jag ofta en speciell metodik. Jag utgick från att vilken som helst tanke/mening kan resultera i en intressant teckning beroende på hur den resonerar inombords. Men jag använde då också ständigt tankar som jag inte bokstavligen menade. Så jag skulle t.ex. aldrig vilja se mig själv som riddare eller krigare, men det var incitamentet för teckningen t.v. Här är förklaringen ur boken:
Fastän jag undrade över det förstod jag inte förrän nåt år senare varför jag inte ritat det högra benet på Jag som riddare/krigare: Jag har ju förlorat min högra fot i ”striden”. – Skadan. [Joggingskada från 1999.] Lägg annars märke till att svärdet är riktat bakåt. Jag håller en bok framför hjärtat. Upprättelsen jag tänkte mig i att trycka Spelar ingen roll. Kanske även en filmreferens: Skydd mot gevärskula, Bibeln framför hjärtat.


Tillbaka till innehållspunkterna.

Förordet till Out of This World – Teckningar, drömmar, det undermedvetna.