Dröm om att räddas av släkt från Tyskland.

Ur Out of This World – Teckningar, drömmar, det undermedvetna.

 

 

Förresten har jag inte skrivit ner en dröm jag hade i går natt. Jag var i alperna med släkt från Tyskland. De hade sett alperna så mycket att det var anmärkningsvärt ointressant för dom, men jag såg hur bländande vackert det var, och tänkte ”Jag måste titta på det!” Fick inte missa. Grönt. Sen speciella små bergstoppar, i massivet, som jag kände igen: ”Och de!” Så det var en otrolig skönhetsupplevelse. Sen sa jag till de tyska släktingarna, som väl var Vroni och Sisi (hon på Laserjollen, som fotades av Vroni – jag var kär i Vroni – första förälskelsen) att jag skulle önska jag bodde där nere. Men detta var nåt jag aldrig drömt motsvarande, för det stämmer inte med hur jag är. Jag ville, med detta, att de skulle rädda mig härifrån. Att de skulle svara med att erbjuda mig att få flytta dit till dom.
[Då Vroni och Sisi var på semester hos oss då jag var 17, hade farsan klagat på att de var ointresserade av att titta på skärgården då han tog oss ut i båten. Därför är de i drömmen ointresserade av det vackra landskapet.]


Tillbaka till innehållspunkterna.

Förordet till Out of This World – Teckningar, drömmar, det undermedvetna.