”Andarnas hus” – En drömerfarenhet med teckningar som förklaring

Förklaringen till varifrån ”Andarnas hus” kommit är sju sidor lång och finns båda i Som att wallraffa i det undermedvetna och Pangea – Andarnas hus. (Den innehåller även en ”drömerfarenhet” till.)
Jag känner inte att jag vill lägga ut det hela, utan tar bara ett par stycken.
Teckningen nedanför hör till förklaringen.


”Andarnas hus” har inget med  Isabel Allendes bok att göra.
Här är ett stycke ur texten med slutet på ”drömupplevelsen”, som jag fick på morgon 8/2 -18:

…Sedan kom orden: ”Andarnas hus.”
P.S. Efteråt har jag börjat tolka detta och frågar mig bl.a. [Ur dagboken.]: ”Vad betyder det? Det andliga här i mitt hus? Andarna i min kropps hus?”
Jag har också googlat ”andarnas hus” och funnit Isabel Allendes bok. Jag har mints att jag hört namnet, men inte var.
Ett ”andarna hus” är bara något så arkaiskt att det kan dyka upp om man har tankar på andar eller något liknande. Jag spekulerar ju t.ex. i termer av en ande i drömnotaten på sidan 44. Jag läser Evangelierna regelbundet, där Jesus talar om andar, så det finns i min föreställningsvärld. Tanken på min mor har aktiverat sådana tankar, men annars har det framförallt kommit från hur jag fantiserat om uppdiktade karaktärer som jag hade börjat skriva om på min då nya hemsida: outofthisworld.design.
Lanterna.nu ar inte mobilanpassad. Då jag skaffade den andra hemsidan har jag tillåtit mig att även ha fantasiberättelser. Mina fantasifigurer har blivit till en sorts andar, som gett drömupplevelsen.

Längre fram skriver jag om teckningen över:

Och teckningen på sidan 48 har också spelat in. Jag har tänkt på hur den kan tolkas olika. Figurerna i blomman kan vara mänskligheten på jorden, eller andar i ett huvud. Mina fantasifigurer är lite som andar i mitt huvud, eller min kropp.


Slutet på förklaringstexten:

I nästa bloggpost, 29/3, visar Out of This World Design stolt upp en affisch för The Twirlies spelning på Andarnas Hus (nu en ”verklig plats”) 30/2 2018. Det visar sig att The Twirlies har alla sina spelningar på ”nondays”, och Andarnas Hus kan vara här i min lägenhet, i min kropp (huvudet) eller (som det senare lutar åt) i en parallell verklighet var som helst.
[Slut på förklaring.]


Här är början på bloggtexten jag nämner:

Jag är inte säker på var Andarnas Hus är, men detta är affischen som gjordes inför konserten The Twirlies hade där 30/2 2018. Att ha konserten där var Yocheved Gesundheits mors idé. (Kom via svärmorstungan jag köpte till mitt sovrum.)…