Mardröm: ”Crazy girls”.

Ur Out of This World – Teckningar, drömmar, det undermedvetna.

 

 

Skriver det jag minns av vad jag drömde först. Kollade i går Döden på Nilen. Mia Farrow har plötsligt på mintgröna, pösiga, sidentunna byxor. Det såg läckert ut. Men hon är i filmen först galen, och sedan hon skjutit mot mannen hon fortfarande älskar, sjuk av skam. Och hon vill möta honom. Jag nonsenskommenterade för mig själv att det var i den här filmen Woody Allen upptäckte att Mia Farrow var neurotisk intressant.
Jag fick mardröm även efter att ha sett början på filmen. I natt (eller nog i morse) var det en drömscen där jag kom in i ett litet rum. Det var tre flickor, och den ena hade grönt ansikte. Jag tittade på detta, och hur ansiktet förändrades. Sen ville jag nog fly ur rummet, för hur som helst sa jag ”crazy girls”, och nu var alla tres ansikten gröna. Obehagliga, smala ögon. Kom nu på referens. Kollade i går Zappas video till You Are What You Is. Jag tyckte färgen verkade fel. [På YouTube. Här.] Tänkte att det såg för grönt ut. Det är videoeffekter. Och galenskap, även med kvinnor.
Det blev så läbbigt för mig med mardrömmen att jag fick tvinga mig ur drömmen, som det blir ibland. Tror det blev nåt skakkonstigt då jag rev mig ur den.

[P.S. Det är i själva verket övertydligt att Zappavideon bidragit till drömmen. Den börjar med att en man leds in, som i stället för ett huvud har ett stort grönt kålhuvud.]


Tillbaka till innehållspunkterna.

Förordet till Out of This World – Teckningar, drömmar, det undermedvetna.