Ian Dury, damernas fotbolls-EM och centralstationen i Lodz.

Innehållspunkt i En krans andeblommor.
(Jag har slagit ihop två drömmar och två teckningar, som inte har något med varandra att göra.)

Två drömmar från 31/3 -22:
Drömde om en artist, det var Ian Dury. Han inledde sin show speciellt, med att han gick och tog ett klädplagg efter ett annat från torklinor. Det var på ett öppet fält ute. Men han var ensam. Som inledning skuttade han sig själv typ 15-tal meter upp i luften 2 ggr. En tredje kom direkt efter, men då flög det typ 100 meter upp. Det var ett trick. 3:e gången hade han bytt ut sig själv med en boll. Men effekten var att det såg ut som plötsligt han flög upp 100 m.
I en annan dröm skulle nån visa vilken rikedom han kunde ha fått, och vi flög in mellan träd, som en plats mellan träd, vid gärden, åkrar, skog.


Teckningen över gjorde jag efter att ha sett första halvleken av Sveriges kvartfinal mot Belgien i damernas fotbolls-EM. Den frenetiska energin, torson och den boll-liknande saken har undermedvetet kommit utifrån matchen.Till drömmen nedanför.

Dröm från 7/6 -22 (där även Kieślowski skall ha spelat in):
Efter [det] ruggiga i går drömde jag [en] underbar önskedröm i natt. Det var två tjejer (syskon?) och klart jag kom bli ihop med nån. Morsan sa nåt som parade mig ihop med den större.
Det var nåt fantastiskt som byggts. En vägg – otroligt vacker, men samtidigt var det ett rum man såg bakom väggen. Design utifrån designjärnvägar i går. Lodz.
 [Jag hade sett ett program på Kunskapskanalen om centralstationen i Lodz. Arkitektoniskt fantastiskt och vackert.] [Pil mot teckningen (som jag här gjort om klarare):] Vackra väggen som turistledare (?)och en flock av oss beundrade. [Pil mot väggen bakom den bågformade väggen (som alltså var genomskinlig):] Där, i väggen innerst, var en otroligt vackert designad dekorskiva. Guld, vackert, rund. Nåt med de som gjort detta.
Skeendet med tjejerna blev till en fantastisk film. Det var en elefant. Minns inte. Nåt fantastiskt skeende som sen blev film, och jag var i filmen. Sedan var det nåt tekniskt avancerat med en bit av nåt som var innerst – som del – i USB. Jag hade den. [Pil mot skiss. Den var svart.] Nån kille var och köpte nån jätteavancerad, snygg motsvarande. Det var nu som jag tyckte filmen blev sådär överdriven som jag brukar tycka.
 [Som jag ogillar att det ofta brukar vara i filmer.] När det blir ”långt utdraget” – nytt problem (när det andra löst sig) – nu med dessa USB-bitar. Och den tappades bort, eller nåt. Men jag minns inte det fantastiska andra. En elefant i ett rum.