I förlängningen av Pangea – Andarnas hus

Innehållspunkt i En krans andeblommor.
(Se en andra teckning längre ner! De två teckningarna finns på samma bokuppslag. Ytterligare en teckning hör till innehållspunkten.)


Två teckningar och två drömmar, som kommit i förlängningen av Pangea – Andarnas hus. Från 18/9 -21:
Drömde utifrån att i går tänkte på schamaner: Var med flera människor, ute. En kvinna, som hade sån förmåga, skulle få mig att gå in i en övernaturlig verklighet. Beror på den. [Pil mot teckningen på sidan 27. [Den här nedanför.]] Men det gick inte. Det var som landskapet for förbi mig i jättefart [Pil mot teckningen ovanför, som också bidragit till drömmen.] (och jag fick overklighetskänsla), men kom inte över i det andra. Sedan hade hon en guldring. Den låg på backen (stigning) framför mig, men jag missade att ta den. Gick inte det heller. Andra var där.
Senare satt jag med 3 andra på ett tåg. Jag gjorde så det blev kladdig, röd färg på taket.
 [Sannolik referens: Galleriet där Robert -69 gjorde röda handavtryck i taket.] Vi skulle ta bort det sen. En man hämtade bensin i dunk till bil han körde oss i.


Från 25/9 -21:
Väldigt jobbig mardröm. Var med många andra på ställe (Israel?) där de alla nu skulle göra övernaturliga grejer. (Som fest.) Såg nån tjej lyckades sväva genom luften. Tänkte hur jag fått till det förr. Alla ansträngde sig för att komma i tillstånd och få till sådant. Bara jag gjorde det inte. Var tyst och undvikande. Referens: Jobbigt som i sociala situationer förr, då man kanske förväntats kunna göra nåt som inte klarat – psykiskt.
Tillslut var en ledare anklagande. ”Varför ligger du (gömmer dig) under ett papper sådär?” Höll ett skrynkligt papper, 40 x 40 cm, liksom över mig, låg på rygg. Referens: Tänkte i går på hur inte klarade av då godtog ”bli ihop” med tjejen på Glemmen. (”Puddingen” – jag.) 
[Hon kallade mig det.]
Referens: Teckningarna på förra sidan igen. Flyga.
Referens: Såg i går Cassavetes. 
[Filmregissör.] Dagboken. ”Jag sökte dig och fann mitt hjärta.” Filmen med gässen i början och slutet. Kom då gjorde Trädmannen. Gässen här.
Referens: Från filmen har jag påmints om bruket. 
[Stålbruket där jag jobbade tre år mellan 1988 och 1994. Jag hade tjänstledigt och gick på högskolan i Karlstad 1989 – 1992.] Inte klara av. Anklagelser. + högskolan. [Ständiga sociala nederlag.]

P.S. Jag vill inte skriva om de upplevelserna jag haft, som jag tänker på som något övernaturligt, men jag fick en sådan samma dag som jag tecknade Trädmannen. Så förutom att mycket i Pangea – Andarnas hus rör det övernaturliga, så hade jag, genom filmen, påmints om en sådan upplevelse kvällen före drömmen.

Härefter följer innnehållspunkten Naturandlighet II: Kolteckning från 1984.